Vägen till den perfekta trädgården

Vägen till den perfekta trädgården är långt ifrån enkel. Den är snarare full av buskar och snårar som man ska ta sig igenom och det behövs både sax, såg och frön för att klara det. Och när man äntligen tänker att nu, nu är jag äntligen där – trädgården är perfekt, då börjar gräset att växa och blommorna vissna. Du behöver alltså börja om, eller snarare fortsätta, för att konstant hålla din trädgård perfekt.

Vad är det då som verkligen krävs för att få till en ordentligt snygg trädgård? Jo det finns en del tips för att lyckas. I en artikel från Svenska Dagbladet har man tagit fram flera tips om hur du lyckas med din Trädgård. Så här inleds artikeln:

Ska du fräscha upp en befintlig trädgård, till exempel en uppvuxen 60 – eller 70- tals trädgård handlar arbetet om att förnya, kanske modernisera designen och funktionerna. En kulturträdgård däremot kräver ett förvaltarskapstänkande. Här gäller det att bevara, sköta om och att förädla i tidstypisk anda.

Viktiga tips för att lyckas

Det som man lyfter fram angående trädgården är bland annat att man ska ordna med en trädgårdsanläggare, vilket verkligen stämmer. Genom en hjälp från utomstående med en hög kunskap kan ni tillsammans planera och rita fram vad ni vill ha av trädgården. Dessutom kan det vara bra att se över vilka verktyg och maskiner man har för att lyckas med trädgården. Allt från en riktigt bra vattenslang till häcksax är av största vikt för att lyckas. Skadedjursbekämpning är dessutom också väldigt viktigt eftersom djuren annars kan göra ganska stora skador på trädgården om de får leva fritt. Bäst är det att införskaffa en  fågelskrämma för de större djuren, det brukar fungera mycket bra.

Myrinvasion och färgglada blommor

Om du har problem med myror är det självklart också någonting du behöver jobba med för att bli av med. I en artikel här har man skrivit om hur Svartmyrorna anfaller och du får många bra tips kring hur du kan göra för att bli av med dem. Nu är ju egentligen myrorna störst problem på våren, men det kan ändå vara bra att nu på hösten se till att du har allting som behövs när det är dags för den årliga myrinvasionen.

Och du, om du kämpar och kämpar för att få till en färgsprakande rabatt kan vi rekommendera dig att följa dessa tio steg:

1. Välj en solig och vindskyddad plats i trädgården.

2. Markera ut önskad form på rabatten.

3. Gräv bort grästuvor och ogräsens rötter.

4. Stenplattor, eller annan rabattkant, hindrar gräs att växa in.

5. Blanda jorden med egen kompost eller köpt planteringsjord.

6. Plantera varje sort enligt anvisningar på påse eller från plantskola.

7. Vattna regelbundet tills plantorna etablerat sig.

8. Håll efter ogräset.

9. Vänta med att gödsla till växterna börjat växa.

10. Klipp av vissna blommor så kommer det nya.

trädgård
Variera gärna dina blommor med stenplattor. Det ger en väldigt snygg och klassisk känsla till trädgården. Lycka till!

Scroll to top