Tänk på det här när du bygger pool

Vem vill inte ha en pool på sin tomt? Till ett riktigt drömboende krävs naturligtvis en pool. Har du möjlighet råder vi dig att anlägga en pool på din tomt, det behöver inte bli så dyrt, om du kan göra en del av arbetet själv.

Precis som när det gäller mycket annat lönar det sig att välja kvalitet när det handlar om poolbyggen. På http://www.pahlen.se/ hittar du svensktillverkade kvalitetsprodukter av hög kvalitet, tillverkade för att användas i pooler i vårt klimat. Välj en pool som är anpassad för både den svenska sommaren och den svenska vintern.

Vilken pool ska du ha?

Ovanmarkspool i trädgårdNär du väl bestämt dig för att anlägga en pool är nästa fråga om den ska vara nedgrävd eller inte. Att bygga poolen ovan mark är betydligt billigare, och arbetsinsatsen blir också mindre.

En pool på 4×8 meter får plats i de flesta villaträdgårdar. Vissa har ju dock mindre tomter, och då kan det vara svårt att få plats med en ”normalstor” pool. Andra, å sin sida, älskar verkligen att bada och simma, och vill därför ha en större pool. Några riktigt lyxiga pooler hittar du här.

Nästan lika viktigt är placeringen av poolen. Söderläge innebär mer sol, vilket gör det skönare att vara i och kring poolen. Man vill dock inte ha poolen placerad så att det faller ner mycket löv i den. Kanske måste du offra ett träd eller två för att få till det perfekta poolläget. Fler saker att tänka på när det gäller poolbygge finns här. Läs också vad Boverket skriver om pooler.

Hur mycket arbete kan du lägga på poolbygget?

Att anlägga en pool kräver alltid mycket arbete. Som du kan se i den här filmen tar det flera dagar även att bygga en ovanmarkspool på plan mark.

Detta innebär dock inte att du måste ta hjälp för att bygga poolen. Det går naturligtvis att göra hela arbetet mer eller mindre själv.

Scroll to top