Sälja sommarstugan? Här kommer lite tips

Vad finns det för smarta saker att tänka på om du ska sälja ditt sommarhus? Först och främst: anlita en mäklare som erbjuder kostnadsfri värdering! Var tidigt ute, så att annonsen syns i mars. Städa sedan ordentligt, och påbörja inte någon renovering. Du och köparen kanske inte har samma smak, och köparen vill kanske själv göra sina finesser.

Ska du sälja din sommarstuga eller fritidshus är det smartast att göra en kostnadsfri, muntlig värdering och prisuppskattning, vilket du kan beställa på www.maklarhuset.se/

Det är någon gång i takt med att talgoxarna börjar sjunga sin karaktäristiska sång som stugköparna plötsligt vaknar ur sin vinterdvala. I mars brukar de flesta börja spekulera i stugköp, och precis som med vilken annan försäljning som helst, så fungerar det samma på fritidshusen: ju fler spekulanter, desto större chans till bättre vinst för säljaren.

I Svenska Yle skriver man bland annat att för den som vill lägga så lite pengar som möjligt på att öka sitt värde är ett smart tips att anlita städhjälp för att få det riktigt snyggt och fräscht inför visningen. Det beror förmodligen på att få vill köpa något barrigt ruckel som ser misskött och trist ut, om det inte har enkel renoveringscharm förstås.

Dyra herresäten eller enkla fritidshus

Priset på en del sommarhus växer så det knakar. I SvD.se listar man de dyraste sommarställena och gemensamt för dem är givetvis sjötomter eller vackra herresäten i Skåne. Kanske tillhör du inte en av de som tänker sälja ett sådant hus, men misströsta inte. Huspriserna ökar generellt, och även på ställen som inte är lika klassiskt eftertraktade som nära storstäderna eller på vackra delar av västkusten. När folk börjar få nys om att priserna är billigare inåt landet tar det inte lång tid innan fler intressenter tittar åt samma håll. Och sitter du på en sådan stuga, kan du förvänta dig fler spekulanter. I GP listar de billigare alternativ, något som lockar yngre köpare.

Andra saker att tänka på:

  • Vädra ordentigt
  • Genomgå en fuktgranskning, det är alltid bra att ha färdiga dokument
  • Ta bort krimskrams!
Scroll to top