Så inreder du ett lyxigt badrum

Ett riktigt lyxigt badrum står högt på mångas önskelista men badrum är, näst efter kök, det mest kostsamma rummet att renovera. Lyckligtvis finns det mycket du kan göra med små medel för att få till en spa-känsla hemma.

Om du vill göra en större investering med hög lyxfaktor kan ett massagebadkar eller ny belysning vara ett alternativ. Men det finns också ännu enklare knep för att få badrummet att bli en oas som sätter guldkant på tillvaron:

  • Rensa och ordna. Det absolut enklaste sättet att skapa harmoni i vilket rum som helst är att städa och arrangera. Det är många saker som ska få plats i badrummet men allt behöver inte stå framme. Låt vackra burkar och flaskor fungera som dekoration och förvara resten i snygga skåp och boxar.
  • Byt ut dina textilier. Valet av badrumsmatta, duschdraperi och handdukar gör mycket för helhetsintrycket. Välj vilken stil du vill ha och se till att alla textilier matchar. Handdukar och duschdraperi behöver dessutom bytas ut kontinuerligt då de slits ut snabbt. Investera i riktigt tjocka och fluffiga handdukar för extra lyxig känsla.
  • Låt badrummet blomma.  Gröna växter passar utmärkt i badrum och ger direkt en ombonad och avslappnande känsla. Den fuktiga luften i badrummet gör dessutom att många växter trivs väldigt bra så även den som saknar gröna fingrar kan lyckas.

Välja stil i badrummet

För att skapa en harmonisk känsla är det viktigt att veta vilken stil du eftersträvar. Stilen blir sedan riktlinjen för all inredning i badrummet. Om du är osäker på vad du gillar kan du samla inspirationsbilder på badrum du gillar på till exempel Instagram eller Pinterest. När bilderna är samlade på ett och samma ställe är det oftast lätt att se vilka färger och material du föredrar. Låt dig inspireras av smarta lösningar och hitta den stil som blir din ledstjärna i inredningsarbetet. Genom att arbeta lika medvetet med inredningen i badrummet som resten av hemmet skapar du snabbt och enkelt ett rum att trivas i. Oberoende av om du njuter av långa bad eller duschar kvickt på morgonen är ett lyxigt badrum värt att investera tid och engagemang i.

 

Scroll to top