Så får ditt sovrum en mer lantlig stil

Drömmer du om att sova i ett sovrum som andas lugn? Då ska du inreda det i lantlig stil. Klassiskt vitt och linne är något som kännetecknar den lantliga stilen.

Är du sugen på att inreda ditt sovrum i lantlig stil? Då ska du satsa på mycket ljusa färger och låta det naturliga ljuset ta plats i rummet. För att skapa en lantlig känsla krävs mindre än du kan tro. Börja med att byta ut några textilier som påslakan och örngott och bygg succesivt på med mera.

Inredning som gör ett sovrum lantligt:

  • Ljusa färger
  • Volanger
  • Linne
  • Järn
  • Mönster
  • Rustika möbler
  • Udda detaljer

Ljusa färger

White,Minimalist,Bedroom,Interior,With,Double,Bed,On,A,WoodenFör ett lantligt sovrum är vitt och ljusa färger alltid ett säkert kort. Väggarna ska helst vara vita eller prydas av en mönstrad tapet. Det klassiska vita skapar en känsla av lugn och lyx, något som du gärna vill ha i ett lantligt sovrum. Det ljusa kan du bryta av med blommigt, randigt eller rutigt. Du behöver inte vara rädd för att ta in för mycket mönster. Minst fem mönster kan du ha i ditt lantliga sovrum. Gardiner och påslakan är textilier som du kan välja att ha i något mönster, speciellt om du har vita väggar. Har du blommigt på väggen kan du ta vita sängkläder i linne. Sängkläderna är något som du kan variera i oändlighet och byta lite då och då. Se till att ha några olika påslakanset som du kan varva mellan. Vill du kombinera det vita med någon fler färg är milda pasteller något att satsa på.

Volanger och rustika möbler ger liv

Volanger är något som du ska addera i sovrummet för att få mer liv. Du kan ha volanger på en sängkappa, kuddar och stolsdynor. Något annat du kan göra för att få mer liv är att bryta av den ljusa inredningen med rustika detaljer och möbler. En rustik träpall kan bli ett utomordentligt sängbord. På loppisar kan du fynda mycket sådana möbler. Våga köpa en gammal möbel som du sen gör om, våga vara kreativ med möbler. En möbel kan ha många olika användningsområden. Förutom trä är rotting ett material som passar perfekt i den lantliga inredningen.

Scroll to top