Miljövänligt med nya vitvaror

Oavsett om det är ett nytt hem, eller ett gammalt hem. Oavsett om det är en lägenhet eller en villa. På landet eller i storstaden. Oavsett var och vad, så är det viktigt att ibland se över sina vitvaror. Kanske känns det inte som den roligaste saken att se över, och att införskaffa nya vitvaror är väl inte det man ser fram emot mest av allt här i världen. Men det är viktigt, och en ny frysbox kan faktiskt göra en stor skillnad för plånboken i längden. I en artikel från Dagens Nyheter har man skrivit om just detta, hur nya vitvaror kan skona plånbok – och också miljön. Så här står det:

Förutom minskade elkostnader och miljövinster skulle även vattenförbrukningen minska vid byte till nya tvättmaskiner. En tio är gammal tvättmaskin använder exempelvis tre gånger så mycket vatten, 120 liter per tvätt som en ny maskin.

Det är en väldigt stor skillnad, så se gärna över hur det ligger till med dina vitvaror och införskaffa nya om de börjar bli till åren. Smart är det också om du när du flyttar till en ny bostad att passa på att köpa nytt i samband med det. En renovering är också ett bra tillfälle att ta till nya vitvaror, eftersom du då kan anpassa dessa till inredningen. Numera finns det jättemånga diskreta lösningar för hur du snyggt får in dessa snyggt i inredningen. Överlag ska man komma ihåg att det är viktigt att se till miljön när det handlar om inredning, och det är faktiskt en het trend just nu. Så väljer du att köpa nya vitvaror är du inte bara en miljövän – du är också trendig.

????????????????????????????????????????

Scroll to top