Homestyling inför försäljning

Homestyling, eller homestaging som det även kallas, kan vara en viktig del vid försäljning.
I ditt hem inreder du efter din personliga smak och med dina personliga saker. Med homestyling hamnar fokuset på blivande köpare istället. Köpare ska kunna föreställa sig att de är de som bor där.

För att blivande köpare ska kunna föreställa sig att köpa och bo i din bostad så är det viktigt att du som vill sälja huset skalar bort sådant som är din personliga karaktär så som souvenirer, barnteckningar och familjefoton. Detta gör att köparen kan använda fantasin och bygga upp en bild av hur det är att bo och leva i bostaden.

Professionell homestylist

En professionell homestylist ser din bostad med andra ögon och ger dig förslag på hur du kan öka värdet vid en försäljning. Det kan vara att du målar en fondvägg, lägger till eller byter belysning, tar bort otympliga möbler som inte passar in, möblerar om eller andra tips.

Egen homestyling

Om du inte vill anställa eller har råd att anställa någon för homestyling så är det mycket du kan göra själv. För att få en enhetlig stil i bostaden som du vill sälja så kan du fokusera på en färg som får återkomma i flera rum i bostaden som en röd tråd. Det är bra att hålla sig till neutrala färger, dock behöver inte allt vara vitt. Glöm inte att göra trädgården och entrén tilltalande. De viktigaste delarna i ditt hem när det gäller homestyling är hall och vardagsrum. Hallen är det första intrycket köparen får inne i din bostad och ofta syns vardagsrummet även från hallen.
Plocka undan onödiga saker då rummen upplevs mycket rymligare om du inte har en massa saker framme. Det är även bra att se över möblerna. Om du har för mycket möbler kan det behövas att du tar bort eller byter ut möbler för att skapa en röd tråd. Har du barn så har du förmodligen massvis av leksaker i ditt hem. Plocka undan dessa och ha bara de finaste sakerna framme i barnens rum.

Undvik detta

Försök att undvika färgen röd då färgen lätt tar uppmärksamheten och färgen blir heller inget vidare bra på bild. Var noga med att inte fastna i en homestylingklyscha utan gör dina bilder unika och inte liknande alla andras bilder.

Scroll to top