Flytta till Skåne

Boendetrenderna har alltid gått fram och tillbaka i landet, och just nu är det en konflikt mellan drömmen om det lugna lantlivet i stugan och det mer pulserande livet i Stockholms hjärta. Men så var det inte för den 30 åriga lärarinnan Kristina, hon visste direkt att flytten hem till Skåne var det rätta valet och flyttade resolut familjen från Stockholm ner till Trelleborg!

4089558-man-carrying-stack-of-cardboard-boxesAllt flytta från en bostad i Stockholm till en annan i Stockholm är inte alls svårt och krångligt, här har vi exempelvis finns flera flyttfirmor så som Flyttfirma7tr som snabbt ställer upp och hjälper till med flytten av bohag och möbler. Men att flytta från Stockholms stad till landsbygden Skåne kan vara desto knepigare, och tvärt om. Dock inte för lärarinnan Kristina som tillsammans med sin sambo snabbt bestämde sig för att lämna livet i en tvårummare i stan och istället fara ner till Skåne och bygga sitt drömhus. Likaså sökte sig Helene till samma landskap för att följa sin dröm, drömmen om att bli präst och precis som Kristina är även hon en nöjd Malmöbo idag.

Men hur flyttar man på bäst sätt?

Enligt flyttfirman 7 Trappor utan Hiss är det en hel del man behöver tänka på inför en flytt. Till exempel ska man sortera och slänga så mycket man kan av sina onödiga saker så som gamla tidningar, trasiga möbler och kläder som man aldrig använder. Likväl ska man vara noga och organisera sin flytt ordentligt genom att göra en lista med förberedelser och sätta upp deadlines för olika moment av flytten. Men något som flyttfirman verkligen rekommenderar är att använda ordentliga flyttkartonger samt märka upp dessa efter innehåll, vilket gör att man har mer koll på sina saker och likväl hjälper flyttgubbarna att veta vilket rum respektive låda ska till. Om man dessutom ska flytta så pass långt att man lämnar staden och landskapet kan även en god idé vara att skriva sina kontaktuppgifter på kartongen!

Scroll to top