Att inreda rätt är av största vikt

De som hävdar att inredning är något ytligt kan inte ha mer fel. För när vi inreder visar vi en del av vår själ samt att inredningen speglar en viss tidsanda.

1066546-four-paintbrush-with-colorBara genom att blicka in i en persons vardagsrum kan vi på några sekunder avgöra ungefär vad den personen har för personlighet. Varför? Jo, för att det mest naturliga är att vilja omge sig av saker man älskar och mår bra av. Är man då en konstnärlig, sprudlig själv är det inte förvånande om det ligger tidskrifter och konstböcker framme, samt att lägenheten går i grönt på grund av alla växter. Vad man kan säga är att man kan själv vara lika ytlig om man väljer att kalla inredning för något ytligt. Detta då man inte tänkt igenom vad det egentligen betyder.

Att finna sin inredning

Vad det handlar om är att man själv måste finna sin inredning. Vi kan läsa mängder av reportage om par som skapat sitt drömboende eller få inspiration om människor som har en stor känsla för färg och form. Men, i slutändan handlar det om att det är du som ska bo där. Här kommer några tips att tänka på för att komma några steg närmre ditt drömboende.

  • Först av allt handlar det om att du inte ska ha för bråttom. Att inreda sitt hem måste få ta tid och det viktiga är att du ska få en känsla för hur du vill ha det. Annars kan det sluta med att du sitter i ett spretigt hem då du inte har sett en helhet.
  • Shoppa online! Exempelvis finns det olika modeller av barstolar online av ett stort utbud och du kan på detta sätt enkelt få en känsla av vad det är du är ute efter.
  • Få inspiration, men glöm inte att det är du som ska bo i ditt hem. Du ha alltid rätt!
  • Ha en budget och växla gärna mellan loppisfynd och härliga designprylar och möbler för att få en bra stämning i hemmet.

Lycka till, och glöm inte att det inte finns några fel så länge du blir nöjd.

Scroll to top